Wie zijn wij?

In  het bestuur zitten: Luc D’Hondt als voorzitter, Els Dejonghe als penningmeester, Helena D’Hondt als secretaris, en Hanne Collie, Léa Deltour, Astrid Depreitere, Janne Derudder, Kelly Derycke en Maya Strijbol als bestuursleden.

Verder kunnen we ook rekenen op een aantal bestuursmedewerkers: Christine Deltour, Laurence Blanckaert, Peggy Denorme, Ingrid Vanden Meerssche en Sabine D’Hondt.

En natuurlijk niet te vergeten: onze enthousiaste lesgeefsters en stagiaires!

Lesgeefsters en stagiaires

Ailana De Bosscher

Lesgeefster Imago


Alyssa Dallet

Lesgeefster Disco 2

Alyssa’s danservaringen begonnen in het 2e leerjaar met de stijl disco in de recreagroep van Keep Fit Wevelgem. Na een jaar gedanst te hebben nam Alyssa deel aan audities voor de showgroepen. Daar leerde ze de basis van verschillende stijlen zoals jazz, modern, disco, hiphop (breakdance, popping, locking, house, …) en cheerleading. Nadien heeft ze zich meer toegespitst op disco en hiphop. Ze heeft ook veel ervaring opgedaan tijdens optredens op basketbal- en volleybalmatchen, braderijen, Miss Flanders Shopping en in verschillende workshops… Maar haar tofste ervaring was een tv-optreden bij “Dit is dans” op VTM KZOOM. Sinds 2011 nam Alyssa deel aan discowedstrijden. Met het team X-plode haalde ze verschillende keren in de top 3. Met het team Dynamic werd ze meerdere keren eerste en gepromoveerd naar middenklasse. Ook met hiphop deed ze al mee aan kleine wedstrijden waarbij ze derde eindigde.
Sinds enkele jaren danst Alyssa bij Tros in het discoteam X-Act waarbij het team na 2 jaar is gepromoveerd naar middenklasse. Ook in Barcelona nam ze met X-Act deel aan een internationale wedstrijd waarbij ze eerste werd. Ze danste de voorbije 2 jaar ook bij Street Rebelz (streetdance team).

Alyssa hoopt op een tof en leerrijk jaar met Disco 2, want dansen is niet alleen een hobby maar wordt een passie door het plezier dat je eraan beleeft.


Amber Delecourt

Lesgeefster Disco 1 en Hiphop 1

Amber haar dansambitie begon toen ze 3 jaar was in de kleuterdans. Maar al gauw wou ze meerdere stijlen ontdekken, waaronder Hiphop en Cheerleading, en dit heeft ze gedurende 4 jaar gedanst. Vanaf het zesde leerjaar was het tijd voor een grotere uitdaging: dansen bij het Disco Junioren Team “Feeling” in Wevelgem, waarmee ze op het einde van het jaar Belgisch Kampioen werden.

Vanaf het middelbaar begon Amber bij Tros te dansen bij het disco wedstrijdteam X-act, waarin ze in 2019-2020 ondertussen al haar 6e jaar heeft gedanst. In al die jaren heeft ze zowel met het team, als met haar solo en duo tal van prijzen gewonnen, alsook in Barcelona een 1e plaats met X-act. Amber heeft ook al een jaar in het wedstrijdteam Movimento meegedanst, en het dansen bij Modern 2 en 3 waren voor haar een leerrijke en spannende ervaring. Twee jaar geleden is Amber nieuwe uitdagingen aangegaan zoals haar start in Jazz 3 en haar eerste jaar als lesgeefster van het nieuwe Children Disco Team ‚Little Act’ en van 4Mation 2.

Passie, leergierig, motivatie en dagelijks trainen zijn Ambers kernwoorden bij het dansen.


Amélia Vanderhaeghe

Lesgeefster Concerto

Amélia danst al sinds haar 4 jaar. Ze begon in Les Ballets de l’Hexagone in Komen maar is dan sinds haar tweede middelbaar veranderd naar Tros. Ze begon bij Tros met de les 4-Mation omdat disco voor haar iets totaal onbekend was en ze hip hop wou doen. Het jaar daarna begon ze, na haar auditie, te dansen bij Re-Act. Na 2 jaar bij Re-Act moest Amélia doorschuiven naar het team X-act, bij wie ze nu al 2 jaar heeft gedanst. Ondertussen heeft ze ook al les gevolgd bij showdance, jazz, ballet en gedanst bij de wedstrijdgroepen Movimento en Artefact.

Het liefst doet Amélia disco en heeft ze als stagiaire leren lesgeven bij Amber bij de Disco 1B. Sinds ze bij Tros danst, heeft ze veel bijgeleerd want het niveau ligt hier hoger! Met Re-Act behaalden ze bijna iedere wedstrijd een podiumplaats en met X-act geraakte ze zelfs op het Belgisch kampioenschap. Vorig jaar had ze het geluk even te mogen terugkeren naar Re-Act om met het hele team naar Belgium’s Got Talent te gaan, wat een leuke maar ook stressvolle ervaring was.

Naast het dansen kan je Amélia ook bij de Chiro vinden.


Amy Ghesquière

Lesgeefster Hiphop 2

Amy Ghesquière is een 24-jarige studente wellbeing en vitaliteitsmanagement. Met een diploma als bewegingsdeskundige geeft ze les zowel bij Danscompagnie Tros als bij Go4Dance.
Al van in het 3e kleuter staat ze op de dansvloer, van kleuterdans tot jazz, hiphop en disco. Tot 2017 was ze een 4-tal jaren lid van D-crew. D-crew heeft enkele mooie projecten neergezet zoals een zwoele moulin rouge op de modeshow ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, een videoclip gemaakt samen met Goosie en Vinny, acts gedaan op Miss Leie-ambassadrice, opening van MUD en nog veel meer.
Amy is al enkele jaren lid van een disco-wedstrijdteam, vroeger bij het team Dynamic en nu bij X-Act van Tros. Met Dynamic haalde ze enkele eerste plaatsen in de competitie en nu met X-Act is ze reeds doorgestroomd naar Topklasse. Ook heeft ze in Barcelona een award gewonnen met X-Act.
Samen met Alyssa gaf Amy les aan Disco 1 A en Disco 2: een talentvolle groep waar veel mee kan gedaan worden en waar ze haar ziel kon insteken, en vorig jaar (2020-2021) ook aan de groepen Hiphop 1 en 2.
Zelf houdt Amy ervan om haar emoties los te laten in het genre hiphop terwijl ze disco gebruikt om haar energie kwijt te geraken.


Annick Steyt

Lesgeefster Ballet 1, Ballet 2, Ballet 3 en Pointes

Annick begon met ballet toen ze 9 jaar oud was bij een kleine dansschool in Kortrijk. Op haar 16e trok ze naar een dansschool in Izegem waar ze haar humaniora kon combineren met 15 uur dans. Op haar 18e deed ze succesvol auditie bij de dansacademie in Rotterdam, maar wegens familiale omstandigheden kon ze er helaas niet starten. Rond haar 20e keerde ze ballet de rug toe…

…tot haar dochter begon te dansen bij Tros. Annick engageerde zich als grimme-mama en keek vanuit de coulissen, met zwaar hart en veel nostalgie, naar de danseressen op het podium.

Door de lessen „bodysculpting” en „mama dans” (2013-2014) kwam Annick terecht in de Krea-groep en toen kon ze aan de danser in zich niet meer ontsnappen.

Sinds 2015 geeft Annick de lessen ballet bij Tros, zowel de beginners en de gevorderden, als de pointes. In 2016 was ze ook een half jaar stagiaire bij de Koreo. In 2017 deed ze de volledige choreografie van het optreden ‘De Notenkraker’ en in 2018 deed ze de choreografie van het liefdesverhaal ‚Giselle’. Dit jaar presenteert ze ons ‚Cinderella’.


Astrid Depreitere

Lesgeefster Modern 2


Cheyenne Lemaitre

Lesgeefster Little Act, Power-act en Re-act

Cheyenne haar passie voor dansen startte al van kleins af aan. Ze deed heel wat ervaring op in verschillende dansstijlen. Later maakte ze deel uit van showgroepen in de stijlen disco, hiphop, modern en cheerleading. Met deze showgroepen werden heel wat optredens gedaan, zoals bijvoorbeeld op volley- en basketbalmatchen, braderijen, Miss Flanders Shopping, … Met de hiphopgroep nam ze ook deel aan een tv-programma op VTM-KZOOM, wat een hele leuke en leerrijke ervaring was.

Na al deze leuke optredens ging Cheyenne nog een stapje verder en nam ze met de discogroep deel aan de wedstrijden bij Danssport Vlaanderen. Vroeger was dit met de groep ‚Dynamic’ waar ze heel wat mooie eerste plaatsen mee behaalde. Nu is dit bij Tros met X-act waarmee ze doorgestroomd zijn naar topklasse en nog steeds heel wat mooie prijzen behalen. Met X-act trok ze in 2015 naar Barcelona om deel te nemen aan de Dance Awards waar ze een mooie 1e plaats in fusion-over behaalden. Op de wedstrijden kreeg Cheyenne nog meer danskriebels en wou ze nog meer uitdagingen aangaan en ervaringen opdoen op competitieniveau. Daarom koos ze ervoor om ook deel te nemen in de categorie solo, duo en smallgroep.

Dansen is duidelijk haar passie en deze passie wil ze graag doorgeven aan andere dansers. Ze geeft les aan de discogroepen Power-act, het Children Discoteam Little Act, en sinds dit jaar ook aan Re-act. Ze wil hen heel veel bijleren en ze geniet ervan om de dansers te zien groeien. Cheyenne blijft zich ook nog steeds bijsturen door deel te nemen aan verschillende workshops en danst ze zelf mee in de disco teams X-act & Artefact.


Elisa Claeys

Lesgeefster Arte

Elisa danst al negen jaar bij Tros en heeft al van verschillende dansstijlen mogen proeven, onder andere ballet, modern, jazz, disco, showdance … Elisa is drie jaar stagiaire geweest en is sinds het jaar (2019-2020) lesgeefster bij Arte.


Elise Simoens

Lesgeefster Imp’act

Elise gaf in 2013 en 2014 les bij Tros aan de groepen Funky en 4-Mation, heeft in 2014 mee gedanst in de disco-wedstrijdgroep X-Act, en sinds 2015 heeft ze deze wedstrijdgroep geleid. Sinds het jaar (2019-2020) leidde ze samen met Laura Vandebuerie ook nog het Adult Disco Team Imp’act. Dit jaar neemt ze Imp’act alleen voor haar rekening.

Elise heeft 15 jaar ervaring in ballet en is als danseres nog heel actief: ze danst sinds 2002 “actuele dansvormen” (dancefloor, hiphop, disco, streetdance, funk,…), sinds 2006 hiphop en sinds 2013 streetjazz in dansschool Dursin (Kortrijk). In 2008 werd ze bij de dansschool Dursin lid van het hiphop team MAD Stylez, en met dit team is ze vanaf 2010 ieder jaar Belgisch Kampioen hip hop, nam ze in 2011 deel aan het WK hiphop Oostenrijk, in 2012 aan het WK hiphop Bochum (met 18e plaats op 54 landen), in 2013 aan Belgium’s Got Talent waar ze een finaleplaats haalden.

In april 2015 nam ze met de wedstrijdgroep X-Act van Tros deel aan de Barcelona Dance Awards, waar ons team een 1e plaats in fusion-over haalde. In oktober 2015 nam ze met MAD Stylez deel aan het WK hiphop Rimini (met een 13e plaats op 36 landen).


Emilia Adins

Stagiaire bij Concerto


Emma Debouverie

Stagiaire bij Steps


Fiene Verbeest

Stagiaire bij Mini’s

Fiene startte met dansen bij Tros op 4-jarige leeftijd. De dansmicrobe liet haar sindsdien niet meer los. Haar passie voor dansen groeide samen met het aantal lessen en dansstijlen. Vorig jaar (2019-2020) volgde ze modern, jazz en 4-Mation en was ze stagiaire bij de Mini’s.


Hannah Lernout

Lesgeefster Modern 3


Helena D’Hondt

Lesgeefster Mini’s, Petit-Pas, Jazz 1 en Volwassenen 1

Helena danst al sinds haar 2e kleuter bij Tros. Dansen is haar passie en ze doet het nog altijd met even veel plezier.

Vanaf haar 12e is Helena beginnen lesgeven aan de dansers van het 3e kleuter en het 1e en 2e leerjaar. Ondertussen heeft ze al leservaring opgebouwd met alle groepen van de kleuters tot de middelbaren. Ze heeft ook al workshops gevolgd voor het geven van bodysculpting en ze gaat naar bijscholingen van Danspunt.

Op haar 12e ging ze voor de eerste keer mee op reis met de wedstrijdgroep van Tros naar Praag om deel te nemen aan een internationale wedstrijd. Daar kreeg ze ook workshops in diverse stijlen van fantastische choreografen. Ondertussen is ze met de wedstrijdgroep van Tros drie keer naar Praag gegaan en in 2015 naar de Barcelona Dance Awards.

Helena hoopt van harte de kinderen een fantastische tijd te geven in haar dansles, dat ze het dansen aan- en bijleren en graag naar de les komen!


Inès Deleu

Stagiaire bij Imago

Inès danst nu haar tiende jaar bij Tros. Ze doet veel verschillende stijlen zoals modern, disco, jazz en ballet. Het is nu het tweede jaar dat ze als stagiaire lesgeeft, en het zal ook niet haar laatste zijn, denkt ze. Inès kijkt alvast uit naar de volgende stappen in haar danscarrière.


Janne Derudder

Lesgeefster Mini’s, Petit-Pas en Showdance

Janne is sinds haar 6 jaar trouw lid van Tros.

Ze danst graag verschillende stijlen zoals hiphop en modern. Janne heeft ook nog andere hobby’s, zoals zingen, muziek en toneelspelen.


Julie Dewulf

Lesgeefster Modern 1

In het derde kleuter werd Julie lid van Tros. In het lager volgde ze o.a. ballet, disco en modern… In het middelbaar ontplooide Julie zich verder in de moderne dans en kwam ze ook in contact met jazz… Ondertussen danst ze nu ook bij de wedstrijdgroep Movimento en na een jaar stagiaire bij Steps en een jaar stagiaire bij Modern 1A, is ze nu de lesgeefster van Modern 1.


Julie Huygens

Lesgeefster Arte

Julie danst al van haar 3e kleuter bij Tros. Dansen is haar grote passie en ze doet het nog altijd even graag. Ze droomde als klein meisje ervan om dansles te geven. Op haar veertiende werd Julie stagiaire bij Arte. Dit jaar (2021-2022) begint ze aan haar 6e jaar lesgeven, nu bij Arte. Julie danst graag verschillende stijlen zoals hiphop, modern en jazz. Julie heeft heel wat workshops gevolgd in de stijl hiphop onder leiding van Tamara Arruti. In de zomervakantie kan je haar vaak terugvinden in het danskamp bij Tros.


Julie Kinoo

Lesgeefster Danzas

In het 2e leerjaar heeft Julie haar danspantoffels aangetrokken bij Tros. Ze heeft ballet, contemporary, modern/jazz en hiphop gedanst, en ze geeft nu al 9 jaar les bij Tros.

In de zomervakanties kan je haar ook al een paar jaar vinden op het Wervikse speelplein als animator.


Kelly Derycke

Lesgeefster Modern 4

Van jongs af aan zat dansen in haar bloed. Kelly volgde haar eerste danslessen bij Tros toen ze 5 jaar was. Vanaf haar 12e werd ze opgeleid om dansles te geven in onze dansschool. Kelly kreeg les van professionele choreografen Roos Duquesne, Justin Yep, Céline De Raedemaeker…

Kelly deed ook al vroeg mee aan wedstrijden, en toen ze 16 jaar was, danste ze haar eerste wedstrijd in het buitenland. In 2011 won ze met een solo-dans in Praag net niet de prijs van Jong-Talent, omdat ze een paar dagen te oud was (net 18 geworden).

In Praag heeft Kelly heel wat workshops gevolgd bij professionele choreografen in verschillende stijlen: jazz, hiphop, modern, indische dans en tango.

Kelly heeft in 2014 de wedstrijdgroep Movimento opgericht en nam in april 2015 deel aan de Barcelona Dance Awards, waar ze met haar groep twee keer een tweede plaats haalde (Modern-Jazz en Jazz). In juli 2017 nam ze deel aan het New Prague Dance Festival waar ze met haar groep twee maal zilver behaalde.

Vanaf 2019-2020 gaf ze de fakkel van Movimento door aan Léa Deltour, en gaf ze zelf opnieuw les aan Modern 3 en Modern 4. Dit jaar blijft ze lesgeven aan Modern 4.


Kiara Carlier

Stagiaire bij Concerto


Laura Vandebuerie

Lesgeefster X-act

Laura geeft sinds 2015 les bij Tros. In 2016 heeft ze de wedstrijdgroep Re-act in het leven geroepen. In het jaar 2019-2020 heeft ze met Elise Simoens het Adult Disco team Imp’act opgericht. Dit jaar geeft ze les aan X-act.

Laura heeft ondertussen 16 jaar danservaring opgebouwd. Ze startte in 2004 met actuele dansvormen, wat ze tot op heden nog steeds volgt. Van 2007 tot en met 2012 deed ze de dansvorm disco in wedstrijdverband bij Dursin in Kortrijk. Sinds 2013 doet ze streetjazz , ook bij dansschool Dursin (Kortrijk). In 2008 werd ze bij Dursin lid van het hiphop team MAD Stylez en met dit team zijn ze vanaf 2010 ieder jaar Belgisch Kampioen geworden, en in 2013 namen ze deel aan Belgium’s Got Talent waar ze een finaleplaats haalden.

In 2018 en 2019 deed ze bij X-act mee ter vervanging van een danser op het Vlaams kampioenschap disco en sinds 2019 danste ze als vaste danser mee bij X-act.


Laura Zoutard

Lesgeefster Danzas

Laura geeft les bij Danzas, samen met Julie Kinoo en Marie Claeys. Zelf danst Laura modern en jazz. Sinds haar 13e zit ze ook in de wedstrijdgroep Movimento. Vroeger beoefende ze ook nog ballet en disco.


Léa Deltour

Lesgeefster Allegro, Volwassenen 2 en Movimento

Léa heeft de dansmicrobe al vanaf het 3e kleuter te pakken en danst sinds dan bij Tros. Ze droomde er als klein meisje ook van om les te geven. Op haar twaalfde werd Léa stagiaire en 2 jaar later lesgeefster aan de meisjes van het 5e en het 6e leerjaar. Na 2 jaar les gegeven te hebben aan de Workshop, gaf ze les aan Modern 2. In het jaar 2019-2020 keerde ze als lesgeefster terug naar de meisjes van het 6e leerjaar (Allegro) en nam ze de leiding over van de wedstrijdgroep Movimento.

Léa heeft deelgenomen aan stages in hedendaagse dans, moderne dans en ballet. Ze danst in de wedstrijdgroep Movimento. Na in 2014 met deze groep een wedstrijd te hebben gewonnen in Antwerpen, nam ze in april 2015 deel aan de Barcelona Dance Awards waar ze 2 keer een 2e plaats haalden. In juli 2017 deed ze mee aan het New Prague Dance Festival waar ze met Movimento 2 keer zilver behaalde. Unieke ervaringen die ze zeker niet zal vergeten.


Lotte Verbeest

Lesgeefster Steps

Lotte kreeg de dansmicrobe te pakken na het zien van een optreden van Tros (haar zus Fiene danste toen bij Petit-Pas) en liet haar niet meer los. Naast turnen vulde ze haar vrije tijd met het volgen van verschillende danslessen. Dit jaar volgt ze jazz, modern, ballet en pointes. Dansen is voor Lotte vooral plezier maken en genieten en even alles vergeten. Dit probeert ze dan ook mee te geven aan de dansers van het 4e leerjaar.


Mandy Steen

Lesgeefster Jazz 2 en Jazz 3

Mandy begon pas op 13 jarige leeftijd te dansen maar had al snel de dansmicrobe te pakken. Wat begon met Disco-Freestyle en Streetdance, groeide later uit tot Ballet, Jazz en Modern. Ze maakte deel uit van verschillende wedstrijdgroepen waar ze zowel individueel, in duo als in groep heel wat podiumplaatsen mee behaalde.

In 2009 behaalde Mandy haar diploma Initiator Actuele Dans bij de Vlaamse Trainerschool / Bloso en startte ze met lesgeven in verschillende dansscholen en op danskampen. Ze trainde verschillende competitieteams en specialiseerde zich in Jazz en Hip Hop.

Omdat ze het belangrijk vindt om te blijven evolueren, zowel op persoonlijk als op didactisch vlak, volgt ze zelf nog steeds verschillende cursussen, dansstages en workshops doorheen het jaar. Haar doel is om haar passie voor dans over te brengen naar haar leerlingen en hen tot hun volle danscapaciteit te kunnen helpen ontplooien.


Marie Claeys

Stagiaire bij Danzas

Marie zit al van in het 2e kleuter bij Tros. Marie danst in 6 verschillende groepen: modern, jazz, disco, ballet en 2 wedstrijdgroepen (Re-act en Movimento). Twee jaar geleden gaf ze als stagiaire voor het eerst les aan Ballet 1, en vorig jaar aan Danzas. Marie houdt vooral van dansen met gevoel.


Nanou Baelde

Stagiaire bij Imago


Noémie Baert

Stagiaire bij Allegro

Noémie danst al van haar 2e kleuter, ze is begonnen bij de Mini’s. Ze wist toen al dat dansen iets voor haar was. Toen ze ouder werd, wou ze meerdere stijlen proberen. Ze danst nu modern, showdance en disco, en ze heeft ook nog 2 jaar 4-Mation gedaan. Voor disco zit ze in 2 wedstrijdteams: Power-act en Re-act. Met Re-act heeft ze al enkele bekers gewonnen. Voor de stijl modern zit ze in Modern 2 en in de wedstrijdgroep Movimento. Showdance doet ze nu ook al een paar jaar en ze vindt dit ook een leuke stijl. Met Re-act heeft ze ook meegedaan aan Belgium’s Got Talent. Dat was een leuke ervaring. Noémie is nu ook stagiaire en ze vindt het heel leuk om les te geven.


Sabine D’Hondt

Lesgeefster Body Sculpting Geluwe

Sabine is beginnen dansen bij Tros in 1976 toen ze 8 jaar was, toen nog onder leiding van choreografe Roos Duquesne. Sabine nam deel aan verschillende internationale dansfestivals waaronder Denemarken, Finland, Zwitserland… Op haar 18e is ze gestopt met dansen bij Tros om haar studies kinesitherapie aan te vatten. Enkele jaren later is ze teruggekeerd en gestart met het volgen van de lessen Body Sculpting in Geluwe, toen ook nog gegeven door Roos.

Nu (2021-2022) start ze haar zesde jaar als lesgeefster van de groep Body Sculpting in Geluwe.  Sabine is blij dat ze na al die jaren nog steeds verbonden is met Danscompagnie Tros. Ze is twee jaar geleden ook gestart met het volgen van de lessen volwassendans.


Youna Deleu

Stagiaire bij Petit-Pas