Wie zijn wij?

In  het bestuur zitten: Luc D’Hondt als voorzitter, Els Dejonghe als penningmeester, Helena D’Hondt als secretaris, en Hanne Collie, Léa Deltour, Astrid Depreitere, Janne Derudder, Kelly Derycke en Maya Strijbol als bestuursleden.

Verder kunnen we ook rekenen op een aantal bestuursmedewerkers: Christine Deltour, Laurence Blanckaert, Peggy Denorme, Ingrid Vanden Meerssche en Sabine D’Hondt.

En natuurlijk niet te vergeten: onze enthousiaste lesgeefsters en stagiaires!

Lesgeefsters en stagiaires

Ailana De Bosscher

Lesgeefster Imago


Alyssa Dallet

Lesgeefster Imp’act

Alyssa’s danservaringen begonnen in het 2e leerjaar met de stijl disco in de recreagroep van Keep Fit Wevelgem. Na een jaar gedanst te hebben nam Alyssa deel aan audities voor de showgroepen. Daar leerde ze de basis van verschillende stijlen zoals jazz, modern, disco, hiphop (breakdance, popping, locking, house, …) en cheerleading. Nadien heeft ze zich meer toegespitst op disco en hiphop. Ze heeft ook veel ervaring opgedaan tijdens optredens op basketbal- en volleybalmatchen, braderijen, Miss Flanders Shopping en in verschillende workshops… Maar haar tofste ervaring was een tv-optreden bij “Dit is dans” op VTM KZOOM. Sinds 2011 nam Alyssa deel aan discowedstrijden. Met het team X-plode haalde ze verschillende keren in de top 3. Met het team Dynamic werd ze meerdere keren eerste en gepromoveerd naar middenklasse. Ook met hiphop deed ze al mee aan kleine wedstrijden waarbij ze derde eindigde.
Sinds enkele jaren danst Alyssa bij Tros in het discoteam X-Act waarbij het team na 2 jaar is gepromoveerd naar middenklasse. Ook in Barcelona nam ze met X-Act deel aan een internationale wedstrijd waarbij ze eerste werd. Ze danste de voorbije jaren ook bij Street Rebelz (streetdance team).

Alyssa hoopt op een tof en leerrijk jaar met haar dansgroepen, want dansen is niet alleen een hobby maar wordt een passie door het plezier dat je eraan beleeft.


Amber Delecourt

Lesgeefster Jumps & turns Disco, Little-act en Play-act (Smallgroup children Disco)

Amber haar dansambitie begon toen ze 3 jaar was in de kleuterdans. Maar al gauw wou ze meerdere stijlen ontdekken, waaronder Hiphop en Cheerleading, en dit heeft ze gedurende 4 jaar gedanst. Vanaf het zesde leerjaar was het tijd voor een grotere uitdaging: dansen bij het Disco Junioren Team “Feeling” in Wevelgem, waarmee ze op het einde van het jaar Belgisch Kampioen werden.

Vanaf het middelbaar begon Amber bij Tros te dansen bij het disco wedstrijdteam X-act, waarin ze in 2019-2020 ondertussen al haar 6e jaar heeft gedanst. In al die jaren heeft ze zowel met het team, als met haar solo en duo tal van prijzen gewonnen, alsook in Barcelona een 1e plaats met X-act. Amber heeft ook al een jaar in het wedstrijdteam Movimento meegedanst, en het dansen bij Modern 2 en 3 waren voor haar een leerrijke en spannende ervaring. Drie jaar geleden is Amber nieuwe uitdagingen aangegaan zoals haar start in Jazz 3 en toen haar eerste jaar als lesgeefster van het nieuwe Children Disco Team ‘Little Act’ en van 4Mation 2.

Passie, leergierig, motivatie en dagelijks trainen zijn Ambers kernwoorden bij het dansen.


Amélia Vanderhaeghe

Lesgeefster Modern 1

Amélia danst al sinds haar 4 jaar. Ze begon in Les Ballets de l’Hexagone in Komen maar is dan sinds haar tweede middelbaar veranderd naar Tros. Ze begon bij Tros met de les 4-Mation omdat disco voor haar iets totaal onbekend was en ze hip hop wou doen. Het jaar daarna begon ze, na haar auditie, te dansen bij Re-Act. Na 2 jaar bij Re-Act moest Amélia doorschuiven naar het team X-act, bij wie ze nu al 2 jaar heeft gedanst. Ondertussen heeft ze ook al les gevolgd bij showdance, jazz, ballet en gedanst bij de wedstrijdgroepen Movimento en Artefact.

Het liefst doet Amélia disco en heeft ze als stagiaire leren lesgeven bij Amber bij de Disco 1B. Sinds ze bij Tros danst, heeft ze veel bijgeleerd want het niveau ligt hier hoger. Met Re-Act behaalden ze bijna iedere wedstrijd een podiumplaats en met X-act geraakte ze zelfs op het Belgisch kampioenschap. Twee jaar geleden had ze het geluk even te mogen terugkeren naar Re-Act om met het hele team naar Belgium’s Got Talent te gaan, wat een leuke maar ook stressvolle ervaring was.

Naast het dansen kan je Amélia ook bij de Chiro vinden.


Amy Ghesquière

Lesgeefster Imp’act, Hiphop 2 en AC-crew (Hiphop adults)

Amy Ghesquière heeft zich als studente toegelegd op wellbeing en vitaliteitsmanagement. Met een diploma als bewegingsdeskundige geeft ze les zowel bij Danscompagnie Tros als bij Go4Dance.
Al van in het 3e kleuter staat ze op de dansvloer, van kleuterdans tot jazz, hiphop en disco. Tot 2017 was ze een 4-tal jaren lid van D-crew. D-crew heeft enkele mooie projecten neergezet zoals een zwoele moulin rouge op de modeshow ten voordele van Kom Op Tegen Kanker, een videoclip gemaakt samen met Goosie en Vinny, acts gedaan op Miss Leie-ambassadrice, opening van MUD en nog veel meer.
Amy is al enkele jaren lid van een disco-wedstrijdteam, vroeger bij het team Dynamic en nu bij X-Act van Tros. Met Dynamic haalde ze enkele eerste plaatsen in de competitie en nu met X-Act is ze reeds doorgestroomd naar Topklasse. Ook heeft ze in Barcelona een award gewonnen met X-Act.
Samen met Alyssa gaf Amy les aan Disco 1 A en Disco 2: een talentvolle groep waar veel mee kan gedaan worden en waar ze haar ziel kon insteken, en tijdens het seizoen 2020-2021 ook aan de groepen Hiphop 1 en 2.
Zelf houdt Amy ervan om haar emoties los te laten in het genre hiphop terwijl ze disco gebruikt om haar energie kwijt te geraken.


Annick Steyt

Lesgeefster Ballet 1, Ballet 2 en Pointes

Annick begon met ballet toen ze 9 jaar oud was bij een kleine dansschool in Kortrijk. Op haar 16e trok ze naar een dansschool in Izegem waar ze haar humaniora kon combineren met 15 uur dans. Op haar 18e deed ze succesvol auditie bij de dansacademie in Rotterdam, maar wegens familiale omstandigheden kon ze er helaas niet starten. Rond haar 20e keerde ze ballet de rug toe…

…tot haar dochter begon te dansen bij Tros. Annick engageerde zich als grimme-mama en keek vanuit de coulissen, met zwaar hart en veel nostalgie, naar de danseressen op het podium.

Door de lessen “bodysculpting” en “mama dans” (2013-2014) kwam Annick terecht in de Krea-groep en toen kon ze aan de danser in zich niet meer ontsnappen.

Sinds 2015 geeft Annick de lessen ballet bij Tros, zowel de beginners en de gevorderden, als de pointes. In 2016 was ze ook een half jaar stagiaire bij de Koreo. In 2017 deed ze de volledige choreografie van het optreden ‘De Notenkraker’ en in 2018 deed ze de choreografie van het liefdesverhaal ‘Giselle’. In 2021 liet ze ons genieten van ‘Cinderella’.


Astrid Depreitere

Lesgeefster Modern 3


Céline Dury

Lesgeefster Movimento

Céline vond haar passie voor het dansen in het tweede kleuter en sindsdien is ze niet meer van de dansvloer te houden. Ze begon met kleuterdans en deed doorheen de jaren ervaring op in verschillende stijlen zoals modern, jazz, contemporary, ballet en hiphop. Om zich nog meer te verdiepen volgde ze stages en workshops in hedendaagse dans, moderne dans en ballet onder leiding van Karin Heyninck, Min Hee Bervoets, Anneke Ghysens,… Ook intern kreeg ze les van onder andere Roos Duquesne, Justin Yep, Céline De Raedemaeker, Alex Kyriakoulis, Alexandra Ferreira, Bruno De Rouck, Marthe Van Geel…

Op twaalfjarige leeftijd kreeg ze de mogelijkheid om opgeleid te worden als lesgeefster. Dit was de kans om haar passie voor dans door te geven. Céline heeft reeds les gegeven aan alle groepen van de lagere school, maar ondertussen focust ze zich de laatste jaren op moderne dans voor de middelbaren.

Begin 2014 deed ze met de wedstrijdgroep Movimento mee aan een wedstrijd Dans aan de Stroom in Antwerpen, waar de groep de publieksprijs won. En zo mocht Movimento dan in 2015 optreden als gast in Dans aan de Stroom.
In april 2015 nam ze met Movimento deel aan Barcelona’s Dance Awards en heeft daar samen twee prijzen behaald (2e plaats modern-jazz & 2e plaats jazz).
Met Movimento ging ze in juli 2017 naar het New Prague Dance Festival waar ze 2 keer zilver behaalde.
En in april 2020 zou Céline op wedstrijd gaan naar Dance Excellence in Los Angeles, maar daar heeft het coronavirus jammer genoeg een stokje voor gestoken.


Cheyenne Lemaitre

Lesgeefster Little Act, Power-act en Re-act

Cheyenne haar passie voor dansen startte al van kleins af aan. Ze deed heel wat ervaring op in verschillende dansstijlen. Later maakte ze deel uit van showgroepen in de stijlen disco, hiphop, modern en cheerleading. Met deze showgroepen werden heel wat optredens gedaan, zoals bijvoorbeeld op volley- en basketbalmatchen, braderijen, Miss Flanders Shopping, … Met de hiphopgroep nam ze ook deel aan een tv-programma op VTM-KZOOM, wat een hele leuke en leerrijke ervaring was.

Na al deze leuke optredens ging Cheyenne nog een stapje verder en nam ze met de discogroep deel aan de wedstrijden bij Danssport Vlaanderen. Vroeger was dit met de groep ‘Dynamic’ waar ze heel wat mooie eerste plaatsen mee behaalde. Nu is dit bij Tros met X-act waarmee ze doorgestroomd zijn naar topklasse en nog steeds heel wat mooie prijzen behalen. Met X-act trok ze in 2015 naar Barcelona om deel te nemen aan de Dance Awards waar ze een mooie 1e plaats in fusion-over behaalden. Op de wedstrijden kreeg Cheyenne nog meer danskriebels en wou ze nog meer uitdagingen aangaan en ervaringen opdoen op competitieniveau. Daarom koos ze ervoor om ook deel te nemen in de categorie solo, duo en smallgroep.

Dansen is duidelijk haar passie en deze passie wil ze graag doorgeven aan andere dansers. Ze geeft les aan de discogroepen Power-act, het Children Discoteam Little Act, en vorig jaar ook aan Re-act. Ze wil hen heel veel bijleren en ze geniet ervan om de dansers te zien groeien. Cheyenne blijft zich ook nog steeds bijsturen door deel te nemen aan verschillende workshops en danst ze zelf mee in het disco team X-act (en vroeger ook nog in Artefact).


Cynthia Vleirick

Lesgeefster Volwassenen 1 en Bodysculpting

Cynthia danst al sinds haar 4 jaar. Ze heeft al verschillende stijlen gedanst: 3 jaar ballet, 4 jaar jazz, 2 jaar funk en 2 jaar musical. Vanaf het eerste middelbaar danst ze bij Tros: modern, showdance, jazz en sinds vorig jaar in het disco wedstrijdteam X-act. In het dansjaar 2018-2019 begon ze met een heel nieuwe stijl disco als reserve in het team X-act, en werd ze al snel (in november) een vaste danser in het team tijdens de wedstrijden. Ze gaf al drie jaar les: gedurende 2 jaar was ze stagiaire bij Imago en vervolgens lesgeefster bij Arte.


Dunja Vanlerberghe

Stagiaire bij Steps/Arte


Emilia Adins

Stagiaire bij Allegro


Fenna Deleu

Stagiaire bij Petit-Pas


Fiene Verbeest

Stagiaire bij Modern 1

Fiene startte met dansen bij Tros op 4-jarige leeftijd. De dansmicrobe liet haar sindsdien niet meer los. Haar passie voor dansen groeide samen met het aantal lessen en dansstijlen. Tijdens het seizoen 2019-2020 volgde ze modern, jazz en 4-Mation en was ze stagiaire bij de Mini’s, en de jaren daarop bij Steps.


Helena D’Hondt

Lesgeefster Mini’s, Petit-Pas en Demo Team

Helena danst al sinds haar 2e kleuter bij Tros. Dansen is haar passie en ze doet het nog altijd met even veel plezier.

Vanaf haar 12e is Helena beginnen lesgeven aan de dansers van het 3e kleuter en het 1e en 2e leerjaar. Ondertussen heeft ze al leservaring opgebouwd met alle groepen van de kleuters tot de middelbaren. Ze heeft ook al workshops gevolgd voor het geven van bodysculpting en ze gaat naar bijscholingen van Danspunt.

Op haar 12e ging ze voor de eerste keer mee op reis met de wedstrijdgroep van Tros naar Praag om deel te nemen aan een internationale wedstrijd. Daar kreeg ze ook workshops in diverse stijlen van fantastische choreografen. Ondertussen is ze met de wedstrijdgroep van Tros drie keer naar Praag gegaan en in 2015 naar de Barcelona Dance Awards.

Helena hoopt van harte de kinderen een fantastische tijd te geven in haar dansles, dat ze het dansen aan- en bijleren en graag naar de les komen!


Inès Deleu

Lesgeefster bij Danzas

Inès danst nu haar elfde jaar bij Tros. Ze doet veel verschillende stijlen zoals modern, disco, jazz en ballet. Ze heeft drie jaar lesgegeven als stagiaire. Inès kijkt alvast uit naar de volgende stappen in haar danscarrière.


Janne Derudder

Lesgeefster Mini’s, Petit-Pas en Showdance

Janne is sinds haar 6 jaar trouw lid van Tros.

Ze danst graag verschillende stijlen zoals hiphop en modern. Janne heeft ook nog andere hobby’s, zoals zingen, muziek en toneelspelen.


Jolien Maes

Lesgeefster X-act


Julie Dewulf

Lesgeefster Modern 2

In het derde kleuter werd Julie lid van Tros. In het lager volgde ze o.a. ballet, disco en modern… In het middelbaar ontplooide Julie zich verder in de moderne dans en kwam ze ook in contact met jazz… Ondertussen danst ze nu ook bij de wedstrijdgroep Movimento en na een jaar stagiaire bij Steps en een jaar stagiaire bij Modern 1A, en twee jaar lesgeefste Modern 1, is ze nu de lesgeefster van Modern 2.


Kiara Carlier

Lesgeefster Concerto


Laura Dejan

Stagiaire bij Concerto


Léa Deltour

Lesgeefster Volwassenen 2

Léa heeft de dansmicrobe al vanaf het 3e kleuter te pakken en danst sinds dan bij Tros. Ze droomde er als klein meisje ook van om les te geven. Op haar twaalfde werd Léa stagiaire en 2 jaar later lesgeefster aan de meisjes van het 5e en het 6e leerjaar. Na 2 jaar les gegeven te hebben aan de Workshop, gaf ze les aan Modern 2. In het jaar 2019-2020 keerde ze als lesgeefster terug naar de meisjes van het 6e leerjaar (Allegro) en nam ze de leiding over van de wedstrijdgroep Movimento.

Dit jaar (2022-2023) geeft ze les aan Volwassenen 2.

Léa heeft deelgenomen aan stages in hedendaagse dans, moderne dans en ballet. Ze danst in de wedstrijdgroep Movimento. Na in 2014 met deze groep een wedstrijd te hebben gewonnen in Antwerpen, nam ze in april 2015 deel aan de Barcelona Dance Awards waar ze 2 keer een 2e plaats haalden. In juli 2017 deed ze mee aan het New Prague Dance Festival waar ze met Movimento 2 keer zilver behaalde. Unieke ervaringen die ze zeker niet zal vergeten.


Lien Vroman

Lesgeefster Hiphop 1


Lotte Verbeest

Lesgeefster Allegro

Lotte kreeg de dansmicrobe te pakken na het zien van een optreden van Tros (haar zus Fiene danste toen bij Petit-Pas) en liet haar niet meer los. Naast turnen vulde ze haar vrije tijd met het volgen van verschillende danslessen, o.a. jazz, modern, ballet en pointes. Dansen is voor Lotte vooral plezier maken en genieten en even alles vergeten. Dit probeert ze dan ook mee te geven aan haar dansers.


Marie Claeys

Lesgeefster bij Danzas

Marie zit al van in het 2e kleuter bij Tros. Marie danst in 6 verschillende groepen: modern, jazz, disco, ballet en 2 wedstrijdgroepen (Re-act en Movimento). Drie jaar geleden gaf ze als stagiaire voor het eerst les aan Ballet 1, en de voorbije twee jaar aan Danzas. Marie houdt vooral van dansen met gevoel.


Michelle Vanloot

Lesgeefster Modern 4, Ballet 3 en Pointes


Nanou Baelde

Lesgeefster Imago


Youna Deleu

Lesgeefster Disco


Zoë Maes

Lesgeefster Steps/Arte

Zoë danst al vanaf haar 3e kleuter bij Tros. Ze heeft altijd hedendaagse dans gedaan, en ook moderne dans. Ze droomde er al lang van om stagiaire/lesgeefster te worden.